4.M v Praze

Ve středu 22.9. jsme se vydali na třídenní exkurzi do Prahy. Po příjezdu jsme se ubytovali v hostelu Elf, který se nacházel v centru města. Vyrazili jsme do pražské ZOO, mimo poznávání zvířat na nás čekala také jízda lanovkou, ze které byla vidět část ZOO z ptačí perspektivy. Den jsme zakončili v ruchu velkoměsta a krásnou procházkou s příjemným posezením v lodní kavárně na Náplavce.

Druhý den začal tím, že jsme se svezli přívozem na ostrov Císařskou louku, který je považován za přírodní oázu klidu. Během cesty jsme se kochali krásným pohledem na Vyšehrad, Karlův most, Pražský hrad, Tančící dům a další pražské památky. Po návratu na hostel začaly přípravy na večerní představení v Národním divadle. Představení mělo výborné herecké obsazení, bylo to ohromující. Stejně tak jako divadlo, nás ohromil i pohled na noční Prahu při zpáteční cestě.

Nejkrásnější částí Prahy, ale pro nás byla Grébovka (Havlíčkovy sady), ze které byl nádherný výhled na hlavní město. Fontána, vodní kaskáda, jezírka a sochy s uměle vytvořenou jeskyní byly součástí renesančního parku. Celou výpravu jsme zakončili nákupy a v odpoledních hodinách na nás čekal odjezd domů.

Příspěvek byl publikován 18.10. 2021