Obrovský úspěch ve výtvarné soutěži

Organizátoři výtvarné přehlídky s názvem ”BOJ S PANDEMIÍ, kterými jsou Univerzita Karlova, Slovenský inštitút v Prahe, Česká centra a spolek W&ART z.s. v partnerství se Svazem měst a obcí České republiky, pod záštitami předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radka Vondráčka, ministra školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Roberta Plagy a Asociace krajů České republiky vyhlásili soutěž k uctění těch, kteří v každodenním životě dělali, resp. dělají maximum, případně obětovali své zdraví a v některých případech i životy pro to, aby dopady celosvětové pandemie byly pro občany naší země co nejmenší.  
Hlavním cílem výtvarné přehlídky bylo dát impuls mladým lidem, ale i dalším umělcům, k zamyšlení nad vlnou pomoci potřebným lidem v regionech či nad dramatickými situacemi při záchraně zdraví a životů.

Soutěž probíhala ve třech věkových kategoriích na témata
“NAŠI DNEŠNÍ HRDINOVÉ” (podtémata pomoc potřebným a v první linii) a “JAK TO VIDÍM A CÍTÍM JÁ“ (podtémata v mé rodině a život venku, či ve škole)

V rámci Zlínského kraje jsme získali 2 ze 3 ocenění:

ERIKA ZERZANOVÁ v kategorii 15 – 18 let
DAMIÁN HAVEL v kategorii 18 – 26 let

Předání ocenění proběhlo slavnostně 20. září v Palmovém skleníku Květné zahrady Kroměříž na vernisáži otevření krajské výstavy Zlínského kraje se stejným názvem „Boj s pandemií“.

Za vzornou reprezentaci školy oběma studentům srdečně gratuluji a Damiánovi přeji úspěch i v celostátní přehlídce, kde jeho práce postoupila.
 
Vernisáž „Boj s pandemií“



  


 

Příspěvek byl publikován 21.9. 2021