S Edisonem do světa

Ač to při pohledu z okna tak nevypadá, právě nastal ten správný čas naladit se na cestovatelskou vlnu a začít s poznáváním vzdálených destinací. I v letošním roce navázala totiž naše škola na několikaletou úspěšnou spolupráci se společností AISEC. Tato největší nezisková studentská organizace na světě, která má jen v České republice zastoupení na deseti univerzitách, je organizátorem mezinárodního projektu Edison. Díky němu mohou mladí lidé z nejrůznějších koutů světa cestovat a seznamovat své vrstevníky s kulturou, životem a zajímavostmi své vlasti. K nám 10. – 14. února zavítají tři studenti.

Díky dvěma z nich se přeneseme na jižní polokouli. Pokud jste zvědaví na život protinožců, jedinečnou přírodu, chcete poznat tajemnou horu Uluru, neuvěřitelných 2000 km dlouhý potápěčský ráj – Velký bariérový útes nebo se blíže seznámit s australskou angličtinou, připravte si spoustu všetečných otázek. Z nejmenšího kontinentu na světě k nám zavítá Dhruv, který na ně určitě rád odpoví.

Komu se zdá Austrálie málo exotická, jistě jej zaujme země ostrovů, sopek a deštných pralesů – Indonésie. Bali, Jáva, sopka Krakatoa, domorodé kmeny, buddhistické a hinduistické chrámové komplexy, nádherné pláže – to je jen malá ochutnávka z toho, co tento stát nabízí. S podrobnostmi nás seznámí Wanda.

Komu však připadá i čtvrtý nejlidnatější stát světa málo tajemný, má možnost zavítat na Blízký východ do Jordánského hášimovského království. Doslova magnetem pro turisty je skalní město a archeologické naleziště Petra, Mrtvé moře a řada památek z dob Římské říše. O nejkrásnějších pouštích světa, beduínských kmenech a typické blízkovýchodní kuchyni, v níž nechybí např. kebab nebo falafel, se určitě nezapomene zmínit Jana.

Příspěvek byl publikován 5.2. 2020