Lyžařský výcvik 2020

V prvním únorovém týdnu vyrazili studenti druhých ročníků na každoroční lyžařský výcvikový kurz, tentokrát poprvé na Slovensko. Podařilo se nám domluvit v areálu Oščadnica ve věhlasném zimním středisku Snowparadise ubytování, a to přímo na hřebenu Kysuckých Beskyd.  Je to středisko třech údolí a tomu odpovídá skvělé vybavení, tří sedačky, z nichž nejdelší má i kabinky.

 

Bohužel nás od počátku doprovázely nepříjemnosti a ještě k tomu „příšerné“ počasí. Nakonec jsme se se vším myslím na jedničku vypořádali ke spokojenosti všech zúčastněných. V chatě Plemenár, jež pamatuje dobu před sametovou revolucí, bylo přetopeno a vše tak trochu „retro“. Jinak jídlo nám velmi chutnalo.

Každý den nás čekaly svahy upravené a vzhledem k stávajícímu množství sněhu obstojné. Sjezdovky dostatečně dlouhé, široké a přehledné, jen kdyby letos bylo více sněhu a mohli jsme je „prosvištět“ všechny…

No i tak zavládla v pátek po obědě skvělá nálada a při rozlučce u chaty proběhla nefalšovaná sněhová bitva mezi kantory a zúčastněnými žáky kurzu.

A tak hurá na příští kurz 2021 si za všechny přejí instruktoři.

Příspěvek byl publikován 20.2. 2020