BROUCI NA TALÍŘI

S trochou obav jsme vstoupili na akademickou půdu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Nejistota z konzumace brouků byla veliká. Odvážlivci sesbírali veškerou kuráž a nesměle ochutnali potemníka moučného. Nicméně zjistili, že chutná jako oříšky a neustále si přidávali. Také jsme se dozvěděli něco málo z legislativy např.: jedlý hmyz se od roku 2018 řadí mezi hospodářská zvířata a využití hmyzu jako potravy je odborně entomofágie.

Zajímavá byla i druhá část přednášky. Porovnávali jsme jídelníčky z dob Magdaleny Dobromily Rettigové, Tomáše Bati a komunistické éry se současností. Přemítali  jsme, zda tehdejší stravování bylo skutečně zdravější než to dnešní. Jaká je současnost a budoucnost naší kuchyně? Měli bychom jíst stravu bez masa, lepku nebo laktózy? Máme jíst vše, co se na trhu nabízí?

Domů jsme odcházeli zamyšlení a plní dojmů.

Děkujeme, 3.G

Příspěvek byl publikován 13.12. 2019