Culture nights

Do sobotního ranního programu jsme všichni vstoupili plní energie a s úsměvy na tvářích, připraveni na další zajímavé aktivity. Po rozdělení do dvou skupin jsme se odebrali do různých místností a začali s naším mentorem probírat záhadné fungování naší krátkodobé paměti. Seznámili jsme se s novými metodami, které nám usnadní pamatovat si velké množství věcí a následně jsme je využili u her, které nás každým dnem více sbližují a utužují vztahy mezi námi. Večer jsme v rámci Culture night prezentovali Českou republiku a naše lázeňské město Luhačovice. Celou prezentaci jsme započali seznámením s naším státem a zvyky na vesnicích. Vojta představil tradiční kroj, zatančil na jednu z folklórních písní a za to sklidil velký aplaus. Adam s Barčou, Věrkou a Aničkou předvedli luhačovickou módu minulého století a během seznamování publika s historií oplátků, obcházeli se vzorky, které zmizeli během několika vteřin. Následně jsme jim ukázali naši krásnou měnu, chutnou Vincentku a celé jsme to zakončili písní Víno od skupiny Chinasky, za kterou jsme všichni dostali hlasitý potlesk a spoustu pochval.

Maďarský oddíl nás vsechny okouzlil svými krásnými kroji, které hráli nádhernými barvami a nejen že nás obohatili cennými informacemi o jejich státu, ale také nám dali ochutnat tradiční klobásu.

Naši bratia si pro nás přichystali test s vtipnými, ale velice záludnými otázkami, které jsme ale lehce vyřešili a tím ho celý vyhráli. Slovenský oddíl zatančil, zazpíval a jejich kouzelné vystoupení zakončili ochutnávkou nejrůznějších dobrot včetně výtečných pomazánek.

Celý program Culture nights uzavřeli žáci z Rumunska, kteří nastoupili v krojovaných košilkách, se zajímavými informacemi a velkou připínací plackou na prsou, která hrdě oslavovala jejich školu. Dali nám ochutnat tradiční čokoládové tyčinky, pomazánky, buchty a spoustu dalšího.

Posílá pozdrav ze Slovenska Terka, Naty, Adam, Barča, Marek, Věrka, Anička, Denča, Nikča, Petr, Vojta, Lucka, Kamila, Michal a Jenny.

Příspěvek byl publikován 10.10. 2019