Vídeň 2018

Ve čtvrtek 6. prosince naše škola uspořádala již tradiční poznávací zájezd do rakouské metropole, kterého se tentokrát zúčastnili studenti téměř všech oborů.

V dopoledních hodinách jsme si prohlédli zahrady u zámku Schönbrunn, letního sídla Habsburků.

Během prohlídky historického centra města jsme měli možnost vidět i nejzajímavější stavby, např. Hofburg, hlavní sídlo rakouských císařů, Operu, Parlament, Přírodovědné a  Kunsthistorické muzeum, nahlédli jsme do Dómu svatého Štěpána, nejvýznamnější gotické katedrály a symbolu Vídně.

Důležitou součástí našeho programu byla návštěva Přírodovědného muzea, kde pod jednou střechou získáte přehled o dějinách Země. Mimo jiné se v muzejní sbírce nachází  Willendorfská venuše z počátků naší kultury před 25 000 lety. V sále s dinosaury čeká na návštěvníky kromě koster a pozůstatků obřích pravěkých zvířat živě působící mládě Allosaura, který se pohybuje a děsivě řve. V sále meteoritů můžete obdivovat největší a nejstarší sbírku meteoritů na světě. Uvidíte na ní 1 100 kamenů, které „spadly z nebe“. Pomocí speciálního simulátoru si lze na monitoru prohlédnout trojrozměrnou ukázku dopadu mohutného meteoritu na Zem.

Po závěrečné návštěvě vánočního trhu před radnicí jsme se společně vydali krásně vyzdobeným městem zpět k autobusu.

 

Příspěvek byl publikován 17.12. 2018