POZNÁVÁME PŘÍBĚH PEČIVA A ČAJE

Odborná exkurze 21. 11. 2018

Naše tvůrčí poznávání začalo ve společnosti Penam, která patří k předním pekárenským výrobcům ve střední Evropě. To byla vůůůně a chuť!

Hned jsme věděli, že jsme na správném místě a chtěli jsme poznat víc. Bedlivě jsme naslouchali odbornému výkladu a seznámili jsme se s celým výrobním procesem. Bylo to skvělé!!! Cestou do čajovny jsme si vychutnávali sladké rohlíčky a vyprávěli jsme si nové zážitky z produkce pečiva. Nejvíce nás zaujala zručnost pekařů, kteří pro nás denně vytvářejí čerstvé pečivo z kvalitní mouky a vláčného těsta.

Odbornou exkurzi jsme zakončili kulturním nápojem připravovaným z louhování lístků čajovníku v horké vodě. Ovšem to byla velkolepá alchymie. Moc se nám to líbilo. Okamžitě jsme byli vtaženi do čajového světa, ve kterém neexistují hranice vůní, barev a chutí. Touto pestrou paletou čajů nás provázel majitel Dobré čajovny ve Zlíně a my jsme postupně rozplétali pozoruhodný příběh čaje. Při degustování čajů (ovocných, černých i zelených) jsme rozebírali získané informace o historii, výrobě a přípravě velejemných čajů Dobré čajovny. Moc děkujeme a už se těšíme na další exkurzi. 

 

1.G

Příspěvek byl publikován 3.12. 2018