Čtení pomáhá

Čtení občas může být docela příjemnou náplní volného času a někdy nutným zlem, když se třeba musíte něco naučit, to už jste určitě věděli. Že byste ale mohli čtením někomu finančně pomoci, vypadá jako scifi.

Při jedné z exkurzí do MěK v Luhačovicích nás knihovnice požádaly, jestli bychom se nechtěli zapojit do projektu Čtení pomáhá. A bylo to docela jednoduché. Tedy aspoň technicky. Stačilo se zaregistrovat na stránkách projektu a pak následovala ta trochu náročnější část – projevit znalosti obsahu přečtených knih. Vyplňovali jsme testy, ke každé knize 5 zvídavých, někdy až příliš konkrétních otázek. Pokud jsme měli všechny otázky zodpovězeny správně, získali jsme na svůj účet peníze, které jsme mohli věnovat vybrané charitě. Podle našeho názoru jde o velmi dobrý a zajímavý způsob, jak podporovat dobročinnost. Jednoduchá cesta, která zabere jen pár minut. Během asi hodiny se nám podařilo nasbírat okolo 5 tisíc korun.

Jako třída jsme si tuhle návštěvu moc užili a byli jsme rádi, že svými čtenářskými znalostmi můžeme pomoci potřebným. Pomůžete také? Může každý žák základní nebo střední školy.

 

TM a ZP – 2.K

Příspěvek byl publikován 4.11. 2017