Ohlédnutí za stáží v Rakousku

Dva měsíce utekly jako voda a my jsme se ve zdraví vrátily z Rakouska, kde jsme díky projektu EU „Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu“ absolvovaly dvouměsíční stáž ve firmě Bramac.
Město St. Pölten nacházející se poblíž Vídně se stalo našim druhým domovem. Uchvátilo nás nádhernými náměstími, překrásnými kostely a voňavými kavárnami na každém rohu. Ubytovány jsme byly v moderně zařízeném internátě školy LBS St. Pölten. Nic nám tu nechybělo, tedy snad kromě připojení k internetu. Internát se navíc nacházel ve středu města, takže jsme měly všechno blízko, což bylo výhodou, jelikož jsme každý den docházely na vlakové nádraží, odkud jsme vlakem jezdily do nedalekého Pöchlarnu, kde probíhala naše stáž. Kolektiv firmy Bramac, v níž jsme pracovaly, byl nesmírně milý a vždy ochotný nám se vším pomoci.
Podnikly jsme díky panu Schäfferovi i několik výletů do okolí (např. do Vídně, Melku, Wachau,…), kde jsme se seznámily s rakouskou kulturou, památkami a gastronomií.
Tento pobyt pro nás byl velmi přínosný, naučily jsme se mnoho nového, získaly spoustu nezapomenutelných zážitků a cenných zkušeností. Jsme naší škole vděčné, že nám umožnila tuto stáž absolvovat.
Lenka, Natka, Katka a Šárka

Odborná stáž žáků SOŠ Luhačovice, která probíhá v rámci programu EU Erasmus+, je výsledkem projektu Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu, č. 2014-1-CZ01-KA102-000814.

 

Příspěvek byl publikován 8.11. 2015