ÚSPĚCH NAŠICH KERAMIČEK V BECHYNI

Ve dnech 12. – 13. 11. 2015 se studentky čtvrtého ročníku Design a tvorba keramiky Michaela Vašíčková a Markéta Válková zúčastnily již 19. ročníku mezinárodní točířské soutěže v Bechyni. Pozváno bylo 11 škol nejen z celé České republiky, ale i školy ze  Slovenska nebo rakouského Stoobu a bavorského Landshutu.
Předsedou hodnotící komise byl v letošním roce sochař, keramik, designér MgA. Luděk Míšek.
Tak jako každoročně soutěž obsahovala povinnou část (vytočení mísy a džbánu daných rozměrů dle technických výkresů, které soutěžícím předložili pořadatelé při zahájení) a volnou část (vlastní návrh funkční čajové konvice), dále pak se konala vložená soutěž, která tentokrát nesla název ,,Mikrodžbánek“. Jednalo se o vytočení nejmenšího džbánku, který musel obsahovat vnitřní otvor, ale i ucho uchyceno ve dvou bodech, tak jako je tomu na těle džbánu standartních rozměrů.
Vítězkou vložené soutěže Mikrodžbánek se stala Anna Izakova z Bechyně, naše studentka Michaela Vašíčková obsadila 2. místo, a to se svým džbánečkem o rozměrech 2, 40 mm. 3. místo získal Martin Valnoha z Českého Krumlova.
V hlavní soutěži se opět na krásném 2. místě umístila naše další zástupkyně Markéta Válková. První a třetí místo obsadily žačky místních pořadatelů SUPŠ Bechyně. Hned za stupni vítězů pak figurovala opět naše Michaela Vašíčková.
Našim holkám děkujeme za kvalitní reprezentaci naší školy, zvládnutí náročných časových, ale i pracovních soutěžních výkonů. Přejeme mnoho dalších uměleckých výtvorů.
A GRATULUJEME!!!

 

Příspěvek byl publikován 14.11. 2015