ERASMUS+ přináší skvělé výsledky i na stáži v Rakousku

Jistě vaší pozornosti neunikla řada článků, které zasílají studenti oborů kuchař – číšník ze stáže v Turecku. Jejich pobyt je financován z projektu ERASMUS+ nazvaný Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu. Projekt patří do vzdělávacích mobilit jednotlivců a jeho hlavním cílem je zlepšení odborných dovedností našich žáků tak, aby se lépe uplatnili v praxi a zlepšila se jejich integrace na evropském trhu práce. Po loňském začátku (výjezd 6 žáků gastronomie do Turecka a 4 žákyň oboru Management umění a reklamy do rakouského St. Pöltenu) i letos díky němu vyjelo 24 žáků oborů gastronomie na dvě třítýdenní stáže do turecké Kappadokie a 4 žákyně oboru Management umění a reklamy na dvouměsíční praxi v Rakousku.

Pro úplnost uvádíme i postřehy ze stáže ve firmě Bramac:

Pozdrav z Rakouska
V pondělí to bylo 5 týdnů, co jsme dorazily do krásného města Sankt Pöltenu. Náš problém s komunikací v německém jazyce sice stále trvá, ale den co den se snažíme zlepšovat. Každý den dojíždíme vlakem do blízkého Pöchlarnu, kde sídlí firma Bramac, ve které probíhá naše stáž.
Lidé v Bramacu jsou velmi milí, přátelští, tolerantní a pořád v dobré náladě. Náplň naší práce se týká archivu a minulé dva týdny jsme pomáhaly s přípravami na Oktoberfest. Moc nás to baví. Bydlíme na internátu střední školy, kde je perfektně vybavená posilovna, moderní společenské místnosti a krásně vybavené pokoje s ledničkou. Jediná vada je problematické připojení k internetu.

Na závěr bychom chtěly říct, že se nám tu moc líbí a jsme rády, že jsme dostaly příležitost sem jet.

S pozdravem Natálie, Lenka, Katka a Šárka

20151006_091858 (2)

Příspěvek byl publikován 7.10. 2015