Postřehy stážistek z Rakouska

Díky projektu EU „Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu“ jsme mohly v hlavním městě Dolního Rakouska strávit dva skvělé měsíce, na které nikdy nezapomeneme. Město St. Pölten, které bylo po celou dobu naším domovem, má hodně co nabídnout. Několikrát jsme ho celé prošly a pořád bylo co objevovat. Byla zde spousta kostelů, krásné náměstí a samozřejmě mnoho obchůdků a restaurací. Podnikly jsme i několik výletů a seznámily se s rakouskou kulturou, památkami i gastronomií.
Internát školy LBS St. Pölten, kde jsme byly ubytovány, se nacházel ve středu města, takže jsme měly všechno blízko. Zaujala nás zde především moderně vybavená posilovna, hodně času jsme také trávily ve společenské místnosti s našimi novými rakouskými kamarády.
Velkým přínosem pak pro nás byla zejména samotná stáž ve firmě Bramac, do níž jsme každý den dojížděly. Všude vládla přátelská atmosféra, kolektiv byl milý a ochotný.
Jsme velmi rády, že jsme jely a jsme vděčné naší škole, že nám umožnila zažít tak okouzlující životní etapu. Naučily jsme se plno nového a hlavně se zdokonalily v německém jazyce.

Míša, Alena, Barbora, Aneta

Příspěvek byl publikován 14.11. 2014