Stříbro pro naše studentky

Půl roku práce na Projektu zahradního ateliéru vyvrcholilo dne 22. března 2018, kdy naše studentky třídy 2. K, Kristýna Čechová, Kristýna Pospíšilová a Nikol Tomaštíková, obhájily svůj nápad a umístily se na druhém místě v regionálním kole soutěže Navrhni projekt, kterou každoročně vyhlašuje Ministerstvo pro místní rozvoj.

Všechny členky týmu se aktivně podílely na vyhledávání informací, stanovení cílů projektu, sestavování dotazníku pro spolužáky a jeho vyhodnocování, vytvoření časového harmonogramu a rozpočtu, sepsání SWOT analýzy, možnosti udržitelnosti projektu a dalších aktivitách. Poté, co své dílo v lednu odevzdaly, netrpělivě čekaly, jestli postoupí do dalšího kola. Na začátku března se dověděly, že jejich práce nebyla marná a že je čeká další boj, a to obhajoba práce před porotou sestavenou z odborníků z praxe. Studentky vytvořily za pomoci dalších žáků školy ke svému projektu prezentaci a nacvičily si jeho obhajobu.

Lehce nervózní vyrazily 22. března do Olomouce, kde v konkurenci především chlapeckých týmů z jiných středních škol východní Moravy vyhrály stříbro.

Ještě jednou blahopřejeme!

 

Příspěvek byl publikován 26.3. 2018