Tak a je to tu – poslední článek z Turecka

 

eu_flag WEB
Uteklo to jako voda, ale stihly jsme toho spoustu.
Přes týden jsme byly na návštěvě v turecké rodině a nemohly jsme uvěřit svým očím.
Vše vyšperkované jako v paláci. Je to vůbec možné? A to připomínám, že to byl velký byt v paneláku.
Také turecká folková muzika je velmi pěkná a dynamická. Rozproudí vám celé tělo, a to i těm, kteří to neznají :). Jízda na koni nádherným údolím byla kouzelným zážitkem i pro osoby, které moc koně nemusí. Muzeum Güray v Avanosu s krásnými exponáty nám doslova vzalo dech. Byly jsme svědky té nejjemnější a nejpreciznější techniky na světě vůbec. Tah po tahu vypadající jako smítko a v závěru koukáte na krásný maják u pobřeží. Nádhera.
Z posledního týdne praxe jsme byly více než nadšené.
Kreslily jsme motivy na talíře, které budete moci spatřit na výstavě Maturita 2017 v hale Vincetky v Luhačovicích na kolonádě už tento týden :). Většina z nás stihla dva talíře, první z nich byl inspirován z 90 % jejich motivy, ale další už jen naší fantazií. Jedna osoba jménem Hayriye stihla dokonce 3, ale ten třetí neuvidíte, autorka tento kousek darovala jako vzpomínku na studenty z České republiky.
Ještě jednou děkujeme naší škole za poskytnutí šance být na stáži v Turecku v rámci projektu Erasmus+, a také paní učitelce Martině Krmelínové a panu Jiřímu Vápovi, kteří nás na naší stáži doprovázeli a pomáhali nám. Dále děkujeme panu Tuncayovi Ozdemirovi za splnění všech přání a výborný přístup. Rádi se znovu podíváme do Turecka, jazyk jsme už trochu pochytaly, tak by to neměl být problém :D
Děkujeme!
Články pro Vás psala: Michaela Ayşe Kratochvílová.
Ostatní studentky:
Linda Fatma Lysáková
Nikol Hayriye Častulíková
Zdeňka Nüriye Kucková
Lucie Hüriye Mokrýšková

Příspěvek byl publikován 29.5. 2017