Olá! Como tem passado?

Portugalsky: Ahoj! Jak se máte?
My dobře. Cestu do Portugalska jsme zvládli na jedničku. Odbavení na letišti proběhlo přímo bleskově. Personál se zřejmě zalekl naší značné početní převahy a nezmohl se na odpor. Ani nebylo zapotřebí zpěvu po vzoru husitů – kapituloval!
Jen na letadlo jsme si museli počkat o něco déle – ne že by nás nechtěli, to jen v Portu vládlo nepříznivé počasí. Nicméně pak už jsme se vrhli vzhůru do oblak. Některé z nás sice vzlet mírně zaskočil a následný výkřik poněkud vyděsil ostatní spolucestující citlivějších povah, kapitán se však nezalekl a ve stoupání statečně pokračoval. Pak už reinkarnaci v ostřílené letce nic nebránilo.
Přivítání na letišti proběhlo ve velkém stylu – foto přiloženo.
Víkend se nesl ve znamení výletů a o zážitky rozhodně nebyla nouze – v sobotu jsme poznávali krásy měst Braga a Guimarães, v neděli nás čekalo Porto. Prošli jsme historická centra měst, včetně hradů, kostelů, projeli se na lodi, zastavili se na břehu Atlantického oceánu a ochutnali místní speciality. Vše pečlivě zaznamenáváme a po návratu budeme podrobně informovat. Dnes posíláme aspoň malou ochutnávku.
Portugalská kuchyně nám bohužel chutná, jednoznačným favoritem jsou dezerty – naštěstí se na zpáteční cestě budou vážit kufry a ne my …
Příští týden už budeme čerpat nové zkušenosti na pracovištích, tak nám držte palce!
Zdravíme celé osazenstvo školy, DM, školní jídelny a dílen, spoustu pozdravů posíláme i domů;-).

Veronika, Petr, Tonda, Žaneta, Tomáš, Adam (1.G), Natálie, Nikola (2. G), Alžběta, Tereza (2. M), Kateřina, Pavlína, Sabina, Kristýna, Tereza, Soňa (3. M), Eliška, Anička (1. K), Veronika, Adéla (2. K).

Příspěvek byl publikován 9.5. 2016