Soutěž Mistr vaření tradičních pokrmů z kysaného zelí

DSCN5465_x

Ve středu 24. února 2016 se v naší škole uskutečnila soutěž „Mistr vaření tradičních pokrmů z kysaného zelí“. Tohoto klání se účastnili žáci prvního ročníku oboru Kuchař / Kuchařka a Kuchař / Číšník.

Po dopolední přípravě soutěžních pokrmů žáci prezentovali svá díla odborné komisi. Přesto, že soutěžícími byli žáci prvního ročníku, byly výsledky jejich práce na vysoké úrovni a členové komise tak měli velmi těžký úkol.

Po náročném rozhodování porota udělila ceny:
1. místo – Stanislav Šmotek, Bramborové lodičky plněné kysaným zelím a klobásou
2. místo – Kristýna Kolínková, Bramborové placky plněné kysaným zelím s česnekovým dipem
3. místo – Daniel Vaculík, Bramborový závin plněný kysaným zelím

Čestná uznání získali:
Markéta Hladišová za koláč z kysaného zelí s koprovým dipem, David Polášek za kyselicu s fazolí a hříbky, Arthur Šimon za domácí nudle se zelím a slaninou.

Gratulujeme všem žákům, kteří se účastnili soutěže, na kterou se dobře připravili!
Velký dík patří také učitelce odborného výcviku paní Aleně Stolaříkové za přípravu a odborné vedení žáků!

DSCN5465_xDSCN5476_xDSCN5479_xDSCN5474_xDSCN5470_xDSCN5468_xDSCN5466_xDSCN5487_x

Příspěvek byl publikován 24.2. 2016