Loučení s Tureckem

Projekt Erasmus+ – Modern Trends in Gastronomy and Contemporary Trends of European Marketing (2014-1-CZ01-KA102-000814)

V neděli 25.10.2015 jsme se vrátili po 3 týdnech praxe v tureckých hotelech domů. I poslední týden jsme si opravdu užili. Navštívili jsme turecké rodiny, kde jsme byli pohoštěni a mohli nahlédnout do turecké domácnosti. Ve čtvrtek nás čekala turecká noční taneční show. Bylo to velkolepé představení tureckých zvyklostí a tanců. Ani jsme netušili, že se budeme také účastnit a zkoušet břišní tance, nebo že kluci budou muset tančit a soutěžit s místními o přízeň budoucí nevěsty. V přestávkách přešla turecká hudba do diskotékové podoby a čas, kdy se tanečníci převlékali a chystali na další vystoupení, jsme mohli protančit na parketu. Součástí večera bylo i stylové pohoštění.
Páteční večer byl opravdu výjimečný. Naší a maďarské skupině byly slavnostně předány certifikáty potvrzující absolvování stáže za přítomnosti zástupců turecké Capademy (Cappadocia Training Academy)a také zástupců místních organizací a firem, které poskytují prostory pro stáže. Za naši skupinu zhodnotili v angličtině třítýdenní pracovní pobyt Marian, Daniela a Filip. Společně jsme nakrojili a pak také ochotně zbaštili velký dort ozdobený tureckou, českou a maďarskou vlajkou. Následovala diskotéka a pak už jen smutné loučení.
Mnohým z nás se skoro ani nechtělo odjíždět, ale čím víc jsme se blížili k českým hranicím a pak k Luhačovicím, začaly zaznívat věty obsahující…knedlo- vepřo…..svíčková….bůček….kyselica… …maminka… můj pes….kamarádi…Tropic…a bylo vidět, že přece jen doma je doma.
Navždycky ale zůstanou zkušenosti, zážitky, přátelství a nové impulzy a motivace pro naši práci.

Žáci 2.G (a Lenka z 3.G)

 

DSC_0430

DSC_0302

DSC_0288

DSC_0312

Příspěvek byl publikován 3.11. 2015