Projekt EDISON, 10. – 16. října 2016

logo AISECV rámci jazykové přípravy našich žáků, nás v období 10. – 16. října navštíví dva zahraniční studenti za účelem prezentace jejich země, kultury, způsobu života a dalších zajímavých témat. Komunikace bude probíhat v anglickém jazyce.

Návštěva stážistů bude realizována v rámci projektu EDISON, který zajišťuje organizace AIESEC ve spolupráci se Střední odbornou školou Luhačovice.

Určitě to bude zajímavý a zábavný týden, ve kterém si ověříme a procvičíme angličtinu!

Praktikanti jsou zodpovědní a vysokoškolsky vzdělaní lidé, kteří si připravují prezentace o své zemi, vedou diskuze se studenty na různá témata, hrají hry atd. Tímto se snaží představit sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Studenti a žáci tak mají možnost srovnání zemí s ČR i mezi sebou a uvažovat, zda mohou v budoucnu přispět ke změně.

Co je projekt EDISON?

Projekt EDISON spojuje mladé lidi různých kultur a národností, aby se seznámili se zvyky, tradicemi a situací v jiných zemích a stali se tak generací, která prolomí prohlubující se mezikulturní bariéru.

Education. Drive. Internacionality. Students. Opportunity. Network.

   Projekt Edison je projektem společnosti AIESEC, což je mezinárodní studentská organizace, která zprostředkovává praxi studentům formou zahraniční stáže nebo členstvím v organizaci. Díky tomu napomáhá rozvoji mladých lidí po celém světě.

Přínos projektu pro vás – studenty:

–           Motivace ke zlepšení se v angličtině či jiném světovém jazyku

–          Seznámení se jinými studenty a získání přátel v zahraničí

–           Možnost srovnání různých zemí s Českou republikou – historie, ekonomika, kultura,      zvyky, každodenní život aj.

 

Příspěvek byl publikován 8.10. 2015