Opět zdravíme z Turecka!

Je tady velmi nádherně a dny si užíváme s plnou parádou. O víkendu jsme navštívili památky Kapadocie, např. podzemní město Kaymakli. Vychutnali jsme si čtyřchodové menu, které bylo typicky turecké.
DSCN8397Jako hlavní chod jsme ochutnali dušené maso se zeleninou, které bylo připravováno v hořícím džbánu. Po obědě jsme navštívili Pigeon Valley. Nakonec nás čekala prohlídka starobylých skalních klášterů. V neděli pro nás hostitelé připravili piknik ve městě Avanos. Během čekání na jídlo jsme navštívili keramickou dílnu, kde jsme se dozvěděli, že zde byli i studentky naší školy. Po návratu z města jsme si s chutí dali grilovaná křidélka se zeleninou a pečivem.  Počasí nám natolik přálo, že jsme se mohli i opalovat.
DSCN8376A jak se nám daří na hotelích? Na hotelu Kapadokya Lodge se nám líbí, personál je nás velmi příjemný. Je tam s námi i číšník, který vypadá jako Tom Cruise za mlada. Kuchaři jsou velmi přátelští. Na hotelu CCR měli velký příliv hostů a tak musely pomáhat ženy ze sousedství se zaděláváním těsta na pitu. Na hotelu Dedeman se naši kuchaři věnují přípravě moučníků a předkrmů a zpracování zeleniny.
Tento týden nás čeká bowling a návštěva pravé turecké kavárny. Moc se na to těšíme.

Zdraví vás

Lenka K., Dominik, Filip, Lucie a Sabča.

IMG_20151010_153628

IMG_20151012_114438

DSCN8321 DSCN8173

Příspěvek byl publikován 13.10. 2015