Kurz využití bylin v přípravě pokrmů moderní gastronomie

Ve čtvrtek 14. května 2015 se ve cvičné kuchyni Základní školy Luhačovice v rámci projektu OPVK „Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji“ (reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.0019) uskutečnil Kurz využití bylin v přípravě pokrmů moderní gastronomie.

PLAKÁT AKCEAkce se zúčastnil minipodnik TOP GASTRO ZŠ Luhačovice a 5 žáků z minipodniku MOGAST ze SOŠ Luhačovice. Nejprve byli účastníci seznámeni s využitím bylin v přípravě pokrmů s jejich účinkem na organismus.  Dokonce se seznámili s recepturou vytvoření  medu ze smetanky lékařské, sirupu z kopřivy dvoudomé a čaje ze zázvoru a máty. Samozřejmostí byla i vlastní ochutnávka.
Pak žáci SOŠ vytvořili pracovní skupiny a pod vedením žáků ZŠ minipodniku TOP GATRO začali připravovat pět druhů pokrmů s bylinkami. Akce se zúčastnil mentor z praxe PhDr. František Hubáček a práce probíhala pod odborným dohledem Ing. Lenky Peléškové a paní Aleny Stolaříkové.
Receptury  připravené žáky minipodniku ZŠ TOP GASTRO:

  • Bylinkovo-sýrová roláda s cibulovou bagetou
  • Kopřivová polévka
  • Jarní mrkvová polévka s bylinkami
  •  Kuřecí špalíčky na bylinkách s bramborovým špízem
  • Palačinkový dort s povidly a meduňkovým tvarohem

Všichni účastníci získali mnoho cenných informací a zkušeností.

Fotodokumentace akce:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Příspěvek byl publikován 25.5. 2015