Lucie vyzpívala stříbrnou korunku!

Do pestrých aktivit souvisejících s krajským projektem OPVK NOVÉ PŘÍSTUPY K REALIZACI PRAKTICKÉHO VYUČOVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI (CZ.1.07/1.1.00/54.0019) patřila i aktivní účast na prezentaci regionu v soutěži Region Regina 2015.  Do přípravy i realizace celé akce se zapojilo středisko praxe SOŠ Luhačovice i minipodnik MOGAST.

V pátek 16. ledna se třída 2. M (středisko praxe SOŠ Luhačovice) společně s vyučujícími vydala mikrobusem k brněnskému výstavišti, aby podpořili Lucii Šenkeříkovou, která v soutěži Region Regina 2015 reprezentovala náš kraj. Soutěž Region Regina se konala již po osmnácté a skládá se ze čtyř disciplín – prezentace regionu, typický krajový prvek, volná disciplína a krajové jídlo. Lucie všechny disciplíny zvládla na výbornou i díky vydatnému povzbuzování spolužáků.
V první disciplíně použila powerpointovou prezentaci a bravurně zazpívala známou lidovou píseň „V tom klobuckém háji“. Ve druhé disciplíně předvedla rázovité valašské nářečí a popsala i názorně předvedla typické prvky regionálního kroje, vše v rytmu valašského tance. Odvážně se pustila do paličkování a na závěr  zazpívala další lidové písně.
Pro volnou disciplínu si vybrala písničku od Bon Jovi – „It’s my life“.  Se servírováním tradiční valašské kyselice jí pomáhal student Michal Kusák  ze třídy 3.G z minipodniku MOGAST. Dvacet litrů voňavé kyselice zmizelo během několika minut a připravené recepty byly okamžitě rozebrány.
Lucka nakonec vybojovala nádherné DRUHÉ MÍSTO a získala stříbrnou korunku a třídenní pobyt v lázních Lednice!
Chtěli bychom poděkovat Lucii za skvělou reprezentaci naší školy a přejeme jí mnoho štěstí do dalších let.
Za 2.M Kristýna Sudková (zkráceno)
Fotografie pořídila Sabina Pjajková  z 2.M.

 

Příspěvek byl publikován 18.1. 2015