Exkurze do předvánoční Vídně

LOGO

Podobně jako tisíce zahraničních turistů, i studenti 3. a 4. ročníku naší školy, oboru Management v umění a reklamě, doplněni některými žáky gastronomického oboru, v úterý 9. prosince zamířili do rakouské metropole, aby nasáli předvánoční atmosféru tohoto hlavního města.

Aktivita probíhala v rámci udržitelnosti projektu CZ.1.07/1.1.08/01.0009 Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na Střední odborné škole Luhačovice.

Těšili jsme se nejen na prohlídku historického centra města za slunného počasí, ale i na adventní trhy, které si v poslední době našly místo před vídeňskou radnicí, kde najdete kolem 150 dřevěných stánků s vánočním sortimentem.

Během naší vycházky městem jsme si řekli něco o jeho historii,  prohlédli si nejdůležitější stavby, např. Hofburg, hlavní sídlo rakouských císařů, Parlament, Příkopy, neopomněli jsme  nahlédnout do dómu sv. Štěpána, nejvýznamnější gotické katedrály a symbolu Vídně.

Součástí programu byla rovněž návštěva  Muzea moderního umění (Mumok), které je zaměřeno především na umění 20. a 21. století.
Autorkou výstavy HIPPIES USE SIDE DOOR. THE YEAR 2014 HAS LOST THE PLOT, kterou jsme zhlédli, je Cosima von Bonin, jejíž retrospektivní výstava zahrnovala přes 100 děl.

V odpoledních hodinách pak mohli studenti poznávat další zajímavá místa metropole individuálně a současně si prověřit nejen svou orientaci podle plánku města, ale i své jazykové schopnosti (němčinu a angličtinu). Mnozí využili čas k nákupu drobných dárků jak v centru Vídně, tak na vánočním trhu před radnicí, odkud jsme se společně vydali nádherně vyzdobeným večerním městem zpět k našemu autobusu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Mumok

Příspěvek byl publikován 16.12. 2014