Turecko zdraví Česko!

Už uplynula polovina naší stáže v turecké oblasti Kapadokye. Za tu dobu díky tomuto projektu jsme hodně zažili jak na pracovišti, tak ve volném čase. Všichni nás příjemně překvapili svou přátelskou povahou, do svého kolektivu nás přijali s otevřeným srdcem. Každé ráno, když přijdeme do práce, nás přátelsky přivítají a rozdělí nám práci. Připravujeme raut na snídani, pečeme místní pečivo a vaříme marmelády. Po snídaních vše sklidíme a předchystáme vše na následující den. Po dobrém obídku nás čeká gastronomický zážitek z turecké kuchyně. Zde opravdu vidíme, že kuchaři používají kvalitní a čerstvé suroviny. Překvapilo nás, že těsta s kvasnicemi nenechávají kynout v teple, ale naopak v chladnu (3 – 7°C). Když vaří něco typického pro tureckou kuchyni, tak nám vše řádně vysvětlí a pomůžou nám s napsáním receptu. Naučili jsme se něco málo z turecké kuchyně a místní kultury. O víkendu jsme navštívili muzeum v přírodě, mešitu v Nevşehiru a také jsme si zahráli bowling s naším Alim, který nás provází na všech výletech a stará se o nás…. To je od nás vše.

Pac a pusu posílají Marťa a Terezka :-)=

PS: Naše keramičky jsou mediální hvězdy, navštívila je místní televize a psali o nich i v novinách :

http://www.haberkapadokya.com/haberler/31-10-2014/345/%C3%87ek-%C3%96%C4%9Frenciler-Kapadokyada.html

Příspěvek byl publikován 2.11. 2014