Zajímavá beseda s Pavlem Maurerem!

Ve čtvrtek 9. října se uskutečnila beseda se spisovatelem, publicistou a odborníkem v oblasti současné gastronomie Pavlem Maurerem. Možnost setkat se s touto významnou osobností měli žáci gastronomických oborů Střední odborné školy Luhačovice. Vlastní besedě předcházela přednáška pana Maurera o současném dění na poli českých i zahraničních restaurací. Žáci mohli posoudit názory nejenom na současnost přípravy pokrmů v restauracích a na jejich servis, ale zejména na komunikaci se zákazníkem restaurace z různých pohledů.

Pan Pavel Maurer představil také XVIII. vydání výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurantů – Maurerův výběr Grand restaurant. Tato publikace vzniká každoročně na základě nezávislých názorů dobrovolných hodnotitelů. V ročníku roku 2014 takto hodnotitelé oznámkovali 610 gastronomických podniků v naší zemi.

Po skončení besedy jsme pana Pavla Maurera pozvali na oběd do naší školní jídelny. Žáci pod vedením učitelek odborného výcviku gastro pro něj připravili a servírovali hovězí Stroganov, které mimochodem pochválil na svém facebookovém profilu (https://www.facebook.com/MaureruvVyberGrandRestaurant). Svůj zájem o gastronomii však Pavel Maurer dále projevil tím, že si vyžádal degustační vzorky jídel, které byly ten den ve školní jídelně podávány, a krátce pohovořil se žáky a učiteli, kteří jídla připravovali a servírovali.

Pane Maurere, děkujeme za návštěvu! Další poděkování patří také agentuře Region na talíři (https://www.facebook.com/RegionNaTaliri), která tuto smysluplnou akci pro naše žáky produkčně zajišťovala.

Příspěvek byl publikován 13.10. 2014