Pozdrav z Turecka :)

Zpráva od obou oborů z praxí v rámci projektů LdV a Erasmus+:

Keramičky:
Je to už týden, co jsme přijely do Nevşehiru v turecké Kapadokii. První den po příletu jsme byly seznámeny s ředitelem hotelu a obeznámeny s naším projektem a programem, který si pro nás připravili.  Keramická dílna v Avanosu se nám velice líbí, lidé tam jsou velice příjemní a milí.
Ze začátku pro nás byla komunikace celkem obtížná, protože ne všichni umí anglicky, ale jelikož máme třikrát týdně turečtinu,  kde se učíme základní slovíčka a pozdravy, jde nám to mnohem lépe. Přes víkendy máme pestré výlety např. do Undergroud City, Mustafa Pasa Town, Red Vallery Panorama, Avananos Town, Pottery Exhibition, Carpet Gallery a Pasabag and Cavusin.
V keramické dílně jsme již měly možnost točit na kruhu, leštit džbány a barvit talíře.  Dobře se o nás starají a my se jim snažíme, co nejvíce pomáhat :).
Radka, Bára, Hanka, Iva, Jana, Marcela a Magda

Gastronomické obory, ohlasy z pracoviště CCR Hotel:

„No tak na praxi je to dobré, jsou tam parádní lidé, hlavně na odpolední směně, na ranní je méně práce. Snaží se s námi mluvit anglicky, i když jim to moc nejde.  Je s nimi sranda, dokonce na té odpolední směně je jeden zaměstnanec, který má syna na univerzitě v Brně. Zaměstnanci jsou na nás hodně milí a jsou hodně šikovní. Tak, jak oni krájí jakékoliv suroviny,  tak to jsem ještě neviděl :). Takže je to tady prostě bezva, snaží se nás učit, ukazují nám, jak se co má dělat,  prostě bomba. Tak to je prozatím vše….. :)

Patrik Krupík

 

Příspěvek byl publikován 30.10. 2014