Monitorovací cesta do Kapadokie

V průběhu podzimních prázdnin jsme navštívili studenty naší školy, kteří v rámci projektů Anatolská keramika – jedinečný svět umění a Moderní trendy v gastronomii a současné trendy evropského marketingu absolvují svoji třítýdenní stáž v turecké Kapadokii. Během této krátké cesty proběhla setkání ve střední škole Nevsehir Teknik ve Endustri Meslek Lisesi, se zástupci organizace KAPADEMI a s managementem všech tří pracovišť, kde jsou naši žáci na praxi – Avanos Carsi Seramik Ortakligi, Cappadocia Cave Resort and Spa a Kapadokya Lodge.

Žáci se  vzdělávají nejen odborně, ale mají také dostatečný prostor na poznávání historie, přírodních krás, tradic, zvyků a kultury této oblasti v centrální části Turecka. Pravidelně se účastní výuky turečtiny (Turkish Lessons), těší se na Turkish Music Ceremony, navštíví turecké rodiny, zahrají si bowling, budou mít sportovní den, poznají turecké lázně, Turkish Night Show……

Uvědomujeme si, že bez evropských prostředků by nebylo možné praxe v takovém rozsahu a kvalitě realizovat a věříme, že žáci ke svým stážím budou přistupovat zodpovědně a šanci, kterou dostali, maximálně využijí.  

Jana Šuráňová

Příspěvek byl publikován 30.10. 2014