EXKURZE DO PŘEDVÁNOČNÍ VÍDNĚ

Ve čtvrtek 5. prosince se studenti naší školy zařadili mezi tisíce zahraničních návštěvníků, kteří přijíždějí v těchto dnech do Vídně, aby více poznali rakouskou metropoli a nasáli předvánoční atmosféru na některém z místních vánočních trhů. V letech 2008 – 2010 SOŠ Luhačovice realizovala v rámci OP VK projekt CZ.1.07/1.1.08/01.0009 Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na Střední odborné škole Luhačovice, který byl spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Jeho cílem bylo zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání všech maturitních oborů, poskytnout žákům nové moderní poznatky, motivovat je k učení a k zájmu o studované obory. Exkurze, které v průběhu realizace projektu byly realizovány, dnes probíhají v rámci udržitelnosti projektu. Exkurze do předvánoční Vídně patří mezi ně.

Zájezdu se tentokrát zúčastnili převážně studenti druhého a třetího ročníku oboru Management v umění a reklamě, doplněni byli několika žáky gastronomického oboru.
Během prohlídky centra města se dověděli něco o jeho historii, prohlédli si nejdůležitější stavby, např. Hofburg, hlavní sídlo rakouských císařů, Parlament, Příkopy, některé dívky zapálily svíčku v dómě sv. Štěpána, nejvýznamnější gotické katedrále a symbolu Vídně.
Součástí programu byla rovněž návštěva Přírodovědeckého muzea, jehož rozmanité vystavené exponáty opravdu berou dech. Pod jednou střechou získáte přehled o dějinách Země od hmyzu přes minerály a drahokamy až po ptakoještěry. Ve volném čase mohli studenti navštívit některou výstavní síň či muzeum, např. nedalekou Albertinu, proslulou galerii umění.
V odpoledních hodinách jsme se přesunuli před vídeňskou radnici, kde probíhají vánoční trhy, jejichž tradice začala před více než 700 lety. Tady měli účastníci zájezdu možnost využít i své jazykové schopnosti a prověřit si během celodenní návštěvy rakouského hlavního města své dovednosti v německém a anglickém jazyce.

Příspěvek byl publikován 10.12. 2013